SSTYLE - UTCAI HARC - Küzdősport - Önvédelem 
Mi az SSTYLE ?

Az sstyle (s-style) egy rendkívül hatékony, a 90-es évek eleje óta folyamatosan fejlődő, hazai önvédelmi és küzdőrendszer. Valós utcai küzdelmi és önvédelmi szituációkból lett ki- majd továbbfejlesztve, azaz a valósághoz ragaszkodó, saját alapokkal rendelkező irányzat. Alapelvei, mozgása, küzdelmi filozófiája modern, tudományos elvek alapján lett kialakítva, és sokszor jelentősen eltér az ismert, de a hazai viszonyokhoz kevésbé illeszkedő rendszerekétől. Mivel elsősorban a küzdelmi részre koncentrál, ezért is nevezzük utcai harcos irányzatnak. Az sstyle életszerű, hatékony, közepesen kemény rendszer, így bárki számára jól tanítható, tanulható.

Az sstyle állóharcos irányzat. Széles körű ütő, rúgó, közelharcos és földreviteli technikákat tartalmaz, eredetileg kifejezetten szabadtéri, utcai szempontok szerint fejlesztve. Feltételezi, hogy változó környezeti, terep és időjárásviszonyok lehetnek, ellenfeleink pedig súlyosabbak, erősebbek nálunk, viselkedési korlátaik nincsenek, és általában többen is vannak. Az sstyle erre a szélsőséges, ám nagyon is valós küzdelmi problémára tud hatékony megoldásokat felmutatni.

Az sstylenak egy hasonlóan eredményes küzdősport változata is kialakult, az elvek és mozgásanyag megtartásával. Hasonlít a ma divatos keményebb küzdősportokhoz, de azoknál mozgékonyabb és más, szabadabb küzdelmi megközelítést alkalmaz. Aki szereti az összetett és ésszel vívott, hatékony bunyót, annak ideális választás.

Miért pont az SSTYLE ?
 • Az sstyle küzdelemközpontú irányzat, ahol a gyakorlást, edzést a küzdelemben, önvédelemben való tényleges eredményesség fejlesztése határozza meg. Ez a cél, e mögé van felépítve az edzésrendszer, és nem fordítva.
 • A küzdelmi szemlélet miatt sokan kérdezik, ugye nem verjük őt agyon az első edzésen. Nem. Az sstyle fontos alapelve a fokozatosság, amit nagyon komolyan veszünk. Mindenki annyi terhelést kap, amennyit még elbír, ez tartja fenn a töretlen és gyors fejlődést.
 • Az sstyle edzést olyan hatékony és egyénre szabott edzésmódszerek támogatják, amilyennel más edzéseken valószínűleg nem, vagy csak elvétve találkozhatsz.
 • Az sstyle ideális azok számára, akik nem feltétlenül jó mozgásúak, ám azzá szeretnének válni. Az alapítók közül többen indultunk így, ezért a fejlesztés során különösen nagy hangsúlyt fektettünk erre. Tégy egy próbát! Nyugodtan kijelenthetjük, itt mindenki magasabb szintre jut, mint amire számít.
 • Sstyle-on minden "miért?" kérdésedre pontos és kimerítő választ kapsz. Kérdezz! Itt mindennek oka és magyarázata van, ugyanakkor a fejlesztés sem állt le, reméljük soha nem is fog.
 • Az sstyle a gyorsan tanulható irányzatok közé tartozik, ez kifejezett cél volt a fejlesztésekor. Persze aki évek helyett hónapokban gondolkodik, az nagyon téved. Nincs az a rendszer, nincs az a mozgás, ami kellő számú ismétlés nélkül megfelelően rögzülne, ez az emberi tanulás sajátja, csodát mi sem tudunk tenni.
 • Az edzések közvetlen viszonyban, de kellő önfegyelem mellett zajlanak. Mindenki ott segít edzőtársainak, ahol tud.
 • Az előző pont értelmében nincs helye köztünk agresszív hülyéknek és önző, nagyképű, viselkedészavaros alakoknak sem.
 • Az sstyleban nincsenek fokozatok, vizsgák, rangok, övek, csíkok, csakis a tudás és az emberi magatartás számít.
 • Az sstyle nem üzleti alapú, nincsenek bújtatott költségek, légből kapott vizsgadíjak stb. A teljes költséget a terembérlet elosztása és az egyéni védőfelszerelések teszik ki.
 • Aki a listát végigolvasva arra jutott hogy márpedig ilyen jó hely nincs is, és ez csak a ma divatos marketing duma, az mindenképp jöjjön le hozzánk: meg fogja látni, hogy minden így van, ahogy azt leírtuk.

Copyright 2015 SSTYLE Csapat