SSTYLE - UTCAI HARC - Küzdősport - Önvédelem 
Edzésrendszer

Az sstyle, a valósághoz minél inkább közelíteni próbáló szemlélete miatt, a szokásostól eltérő edzésrendszert használ.

Az oktatás küzdősport jellegű edzésekkel kezdődik, az a tapasztalat ugyanis, hogy a fizikai terhelést és a pszichikai küzdelmi nyomást meg kell szokni ahhoz, hogy később valós szituációban is helyt tudjunk állni. Az alapütések, rúgások és a közelharc alapjainak időszaka ez, vigyázva, ésszel, de nagyon gyakorlatiasan.

A küzdősportos alapozóval párhuzamosan fut az ún. koordinációs edzés. Ennek segítségével kijavítjuk a gyakorló egyensúlyát, testtartását, mozgását, hibás beidegzéseit, reflexeit, javítjuk az erőkifejtést, gyorsaságot, robbanékonyságot.

A fenti alapozások mellett a gyakorló természetesen megismerkedik sokféle technikával és harci alkalmazással is, ami az érdeklődését folyamatosan fenntartja, a gyakorlás így sosem unalmas vagy monoton.

Amikor már kialakultak a megfelelő technikai, fizikai és pszichikai alapjaink, a technikák igazi begyakorlása és pontosítása következik.

Ezen a ponton válik ketté az önvédelmi és küzdősportos edzés. Akit csak az sstyle küzdősport része érdekel, annak az önvédelmi rész nem kötelező, energiáit a sportra fordíthatja. A fordított eset viszont – azaz önvédelmi edzés küzdeni tudás nélkül – nos, ilyen választás nálunk nem lehetséges. Tapasztalataink alapján ez legfeljebb hamis önbizalom felépítésére alkalmas, hatékony önvédelemre nem. Ha a gyakorló nem találkozik a küzdelmi szituációkkal, nem éli meg a vele járó ezernyi hatást, akkor a tanultakat valós helyzetben nem fogja tudni használni.

A küzdősport és az önvédelem repertoárja csak kevéssé tér el, így a a két csoport közt szinte folyamatos átjárás van. Ez mindkét megközelítés életszerűségét nagyban növeli. Körülbelül két év edzéssel -ami máshol nem számít nagy időnek- az sstyle gyakorlója már komoly és valós eredményeket tud felmutatni.

Küzdősport és egészség

Az sstyle-ra jellemző erő, mozgékonyság és trükkös megoldásainak ötvözete mindig is tetszést aratott, gyakorlóink és ellenfeleink körében egyaránt. Edzésmódszereinkben a hatékonyság és az egészséges mozgás közös egységet alkot. Hisszük és látjuk, hogy ez a kitűnő rendszer mindenütt, így a sportban is tudja bizonyítani érdemeit.

A sport a ma emberének egyszerre jelent mozgást, egészséget, kikapcsolódást, de kihívást és bizonyítási lehetőséget is. Szívesen látunk mindenkit, aki a sportban fejlődni vagy versenyezni szeretne, edzőpartnerként szívesen segítene másokat, vagy egyszerűen csak megtetszik neki az sstyle mozgása. Szívesen látunk mindenkit, akit a sportteljesítmény motivál, és azokat is, akiket a testi és lelki egészség.

Azt azonban tudni kell, hogy az sstyle sport irányzata -akárcsak az utcai harcos rész- elsősorban küzdelemcentrikus, és nem fitnesz jellegű. Nem alakformálásra, nem kondícionálásra helyezzük a hangsúlyt, bár ebből is jut bőven. A sport nálunk a folyamatos fejlődésről és tanulásról, önmagunk korlátainak átlépéséről szól, még ha szabadidősportként űzzük is.

Az sstyle sportként gyakorolva rendkívül érdekes és sokrétű. Alkattól, gondolkodástól, mentalitástól függő megoldásaink mindenkinek egyéni, egyedi edzésprogramot tudnak biztosítani. Az erő, robbanékonyság, mozgékonyság és trükkök a sportküzdelemben olyan kombinációt nyújtanak, ami az edzés idejére a hétköznapi élettől való garantált elszakadást jelent. Kiből versenyző lesz, kiből hobbi-sportoló, de amit legjobban remélünk, hogy igazi sportember.

Gyere és próbáld ki magad!


Copyright 2015 SSTYLE Csapat