SSTYLE - UTCAI HARC - Küzdősport - Önvédelem 
Önvédelmi helyzet

Áll veled szemben egy nálad nagyobb és erősebb, agresszív támadó, vagy egy aljas, jól képzett verekedő. Rosszabb esetben ezek kombinációja. Még rosszabb esetben kettő, három ilyen. Erő, pszichikai, számbeli fölényben vannak. Tudod hogy ütés-rúgás-dulakodás következik, már csak másodpercek kérdése. Ilyen egy valós önvédelmi szituáció.

Most legyünk őszinték.

Felkészíthet erre tanfolyam vagy harcművészet, valódi bunyó tanulás nélkül?

Elhiszed hogy majd itt mindenféle fogások működni fognak? Próbáltad már, hogy egyáltalán lábon tudsz-e maradni, amikor nekedront egy tagbaszakadt barom? Valóban le tudsz ütni egy erős ellenfelet, vagy csak mutatták, aztán bízol benne hogy majd élesben is menni fog? Legalább szédült már meg valaki az ütésedtől?

Az önvédelmi szituációhoz egész más szemlélet és képességek kellenek, mint amit harcművészeten, küzdősporton, vagy egyes önvédelmi képzéseken látsz. Mi ezt jól tudjuk, az sstyle története az utcán indult, nem pedig fordítva.

Gyere le hozzánk, edzz velünk, és ismerkedj meg a valósággal ! Inkább most, mint amikor már késő lesz...

Önvédelmi szemlélet

Az ssytle önvédelmi koncepciója hangsúlyozza életünk és testi épségünk védelmét, ugyanakkor arra is törekszik, hogy a szituációt ne vesztesként, vagy épp mindent feladva, futásban kelljen elhagynunk.

Önvédelmi szituációban a megtámadott fél jelentős hátrányból indul. Az agresszor választja meg a neki kedvező helyzetet, és akkor talál meg, amikor minket már eleve hátráltat valami. Élethelyzet, környezeti viszonyok, társ, hozzátartozó, bármi. Sokszor nincs lehetőségünk menekülni sem, vagy társainkat, szeretteinket kell védenünk, biztosítanunk. Ezek a helyzetek a divatos “üss és fuss” szemlélettel tökéletesen ellentétesek, a támadó(k) fizikai fölényével szemben pedig a közepes sportolói vagy önvédelmi(nek mondott) tudás nem ér semmit.

Mindent megteszünk a fizikai konfrontáció elkerülésére, de sokszor nem kerülhető el a küzdelem. Ennek minket felkészülten, a győzelemre esélyesként kell találnia. Ha van rá lehetőség, az agresszor igenis kapja meg, amit megérdemel.

Az sstyle a fenti összetett helyzetek megoldására jött létre, rendkívül hatékony, direkt e célra fejlesztett mozgással és küzdelmi megoldásokkal.

Eszközhasználat

Az sstylenak nem célja széles körű eszközhasználatot oktatni, mert az igazság(?)ügyi rendszerünk nem tolerálja használatukat. Ugyanakkor mozgásunkhoz szervesen illeszkednek bizonyos eszközök, például minden csuklóból mozgatható, kis méretű ütőeszköz. Szemléletünk ugyanakkor az ún. előkerülő eszközökre nagy súlyt fektet, ezek a már nálunk lévő, fegyvernek nem feltétlenül minősülő tárgyak (kulccsomó, kistáska, sál stb), a másik a környezetünkből gyorsan felvehető eszközök (kövek, üveg, faág, csiga stb).


Copyright 2015 SSTYLE Csapat