SSTYLE - UTCAI HARC - Küzdősport - Önvédelem
Ez az oldal cookie-kat, azaz sütiket használ. Nem a nagyobb felhasználói élményért, nem is kémkedni, hanem
hogy egyáltalán működjön. További (értelmes) információk...

Az SSTYLE oktatása

Az sstyle, a valósághoz minél inkább közelíteni próbáló szemlélete miatt, a szokásostól eltérő edzésrendszert használ.

Az oktatás küzdősport jellegű edzésekkel kezdődik, az a tapasztalat ugyanis, hogy a fizikai terhelést és a pszichikai küzdelmi nyomást meg kell szokni ahhoz, hogy később valós szituációban is helyt tudjunk állni. Az alapütések, rúgások és a közelharc alapjainak időszaka ez, vigyázva, ésszel, de nagyon gyakorlatiasan.

A küzdősportos alapozóval párhuzamosan fut az ún. koordinációs edzés. Ennek segítségével kijavítjuk a gyakorló egyensúlyát, testtartását, mozgását, hibás beidegzéseit, reflexeit, javítjuk az erőkifejtést, gyorsaságot, robbanékonyságot.

A fenti alapozások mellett a gyakorló természetesen megismerkedik sokféle technikával és harci alkalmazással is, ami az érdeklődését folyamatosan fenntartja, a gyakorlás így sosem unalmas vagy monoton.

Amikor már kialakultak a megfelelő technikai, fizikai és pszichikai alapjaink, a technikák igazi begyakorlása és pontosítása következik.

Ezen a ponton válik ketté az önvédelmi és küzdősportos edzés. Akit csak az sstyle küzdősport része érdekel, annak az önvédelmi rész nem kötelező, energiáit a sportra fordíthatja. A fordított eset viszont – azaz önvédelmi edzés küzdeni tudás nélkül – nos, ilyen választás nálunk nem lehetséges. Tapasztalataink alapján ez legfeljebb hamis önbizalom felépítésére alkalmas, hatékony önvédelemre nem. Ha a gyakorló nem találkozik a küzdelmi szituációkkal, nem éli meg a vele járó ezernyi hatást, akkor a tanultakat valós helyzetben nem fogja tudni használni.

A küzdősport és az önvédelem repertoárja csak kevéssé tér el, így a a két csoport közt szinte folyamatos átjárás van. Ez mindkét megközelítés életszerűségét nagyban növeli. Körülbelül két év edzéssel -ami máshol nem számít nagy időnek- az sstyle gyakorlója már komoly és valós eredményeket tud felmutatni.


Copyright 2015 SSTYLE Csapat